0/10(0 гласа)

Ако забележите много повторения на думата аквичоп или на домейна аквичоп.бг из сайтовете ми, не се чудете много. Това е думата на едно SEO състезание, организирано от Джумла! България с краен срок около октомври месец и награден фонд ... 2-3-4-5 стотака, в зависимост от броя на участниците. За момента мисля, че са 10+, което би трябвало да гарантира 500лв. награда за първият аквичоп в Google.bg. За второ и трето място наградите няма смисъл да ги споменавам. Целта е първо място и нищо друго ;) Каква мотивация би имал един аквичоп, ако обърне внимание на наградите за по-задни места? Наградите са любезно предоставени от Еди от 3DWebDesign и Жоро от Hostsean.

Първоначално изобщо не планувах да участвам. Всъщност не. Първоначално мислех да участвам за спорта, без да си давам много зор, само със субдомейни на сайтовете които имам, мислейки че ще бъде достатъчен ресурс за нещо по-сериозно, но уви. Google сериозно избутва exact match домейни, още повече и такива на кирилица. За това в рамките на 2-3 седмици изобщо и не смятах да участвам, дори не бях бутал и нищо по аквичоп.evtimoff.eu (с който мислех да участвам).

Но ... ровейки се из who.is за проверка на домейни, съвсем случайно реших да проверя как стои въпроса с аквичоп.бг, който пък се оказа свободен. Всички знаем колко добре се лансират .bg домейните в Google.bg, още повече пък тези на кирилица. Понеже до сега бях купувал домейни директно от офиса на register.bg във Варна, т.к. ми е на 5 крачки (с кола :D), не знаех а и не се бях интересувал, каква е процедурата по купуването на домейн онлайн, още повече на кирилица. Имах смътен спомен за regia.bg, че предлагаха подобно нещо, което явно се оказа, не чак толкова смътен, т.к. уцелих десетката :) Купух си домейна за има-няма 10 минути, без някакви сериозни формалности. До края на деня (13-ти юли), вече бях set-нал NS на Суперхостинг, където е разположен и сайта. Интересното е, че и до ден днешен още не ми се зарежда сайта, макар че през проксита го отварях още на 14-ти сутринта, което до известна степен ме спираше по развитието на аквичоп.bg. Вчера ми писна да не ми се зарежда още (да чистих cache, flush-вах DNS-и през ipconfig - без ефект, просто кофти доставчик) и реших да го обработвам през субдомейна. Така вчера вечерта между 22:00 и 02:00, на едно кафе и един шоколад, спретнах това което представлява сайта в момента. Поиграх си малко с темата, спретнах едно бързо лого, написах статии, вкарах малко снимки и го пуснах за индексиране. Малко след това се записах и за участие. От тук насетне ще пада яко linkbuild-ване и много copywrite-ване. "Любимото" ми :)

Преди това обаче, днес смятам да направя един мощен плаж, вечерта да се напия още по-мощно, утре да изтрезнея на плажа, а вечерта да вляза във форма с една разбиваща домашна джага :)

Последна промяна на Събота, 16 Юли 2011 09:47

3 коментара

 • Връзка към коментара Eduard Dimitrov Понеделник, 12 Септември 2011 05:06 публикуван от Eduard Dimitrov

  Ангел Евтимов, много ти благодаря за линка. Състезанието протича много вяло което за мен бе доста неприятна изненада, но ще го преживея. Реалните участници сте само три-четири човека, другите просто до момента не правят нищо, явно са се регистрирали само за да вдигнат бройката и за сателитки. Сега, когато отпуските отминаха и вече сме по компютрите а не по плажовете, участниците в аквичоп състезанието вече можете да покажете по-добър линк билдинг с последна масирана атака - остават само още около тридесет дни до 15 Октомври.

 • Връзка към коментара Кольо Неделя, 17 Юли 2011 11:49 публикуван от Кольо

  Мен ме кефи пича с .com домейна :) как само обърна състезанието и то само с няколко линка от социалки :)
  Успех на всички участници!

 • Връзка към коментара Андрей Събота, 16 Юли 2011 09:38 публикуван от Андрей

  Ей сега вече ни разказа играта с този домейн. :-)

Leave a comment