Update на Open Site Explorer

от Ангел Евтимов Сряда, 27 Юли 2011 15:33
0/10(0 гласа)
Update на Open Site Explorer

Днес имаше дългоочакван ъпдейт на OpenSiteExplorer - инструмент за намиране на беклинкове, разработен от SEOmoz. Освен, че имаше ъпдейт на беклинковете, има и ъпдейт на самия инструмент.

Новостите по инструмента са няколко:

 • нов уеб дизайн
 • по-добра филтрация на резултатите (дори и само за регистрирани потребители)
 • странициране на резултатите
 • в Linking Domains има графа за отделните TLD, която дори може да се embed-ва
 • фразите също могат да се филтрират и да се разбиват на термини
 • Linking C Blocks - може би най-интересното, макар и да го има вече в MajesticSEO
Общо взето това са въведенията за обикновените потребители. За PRO потребителите има много повече статистики, които включват: facebook shares, facebook likes, tweets и Google +1.
Време беше да пуснат новата версия, за която съобщиха още преди няколко месеца в едно от SEO видеата на SEOmoz Whiteboard Friday. От гледна точка на инструмента, поизоставаха малко от MajesticSEO, който се ъпдейтва много по-бързо и има много повече данни, но там кофтито е, че historic index-a им е пълен с много стара информация, а и като цяло новите данни се обновяват често, но старите не. Имам много сайтове, които са още на IP-а от преди година и нещо. Не знам с някоя от PRO версиите как стои въпроса.
След новият ъпдейт на беклинковете, сайтът на Уебнотайз е вече с Page Authority 54, Domain Authority 45 и MozRank 6.18, както се вижда и от снимката по-горе :) Аквичоп.bg все още не е в индекса им :)
Последна промяна на Сряда, 27 Юли 2011 22:31

3 коментара

 • Връзка към коментара Стоян Понеделник, 05 Септември 2011 08:40 публикуван от Стоян

  До се га никога не бях използвал тази услуга, винаги съм разчитал на yahoo site explorer, но това определено е доста по добро, радвам се че научих за него от вас. Отивам да го изпробвам.

 • Връзка към коментара Йорданов Четвъртък, 11 Август 2011 12:16 публикуван от Йорданов

  Уау, това изглежда прекрасно!

 • Връзка към коментара Eduard Dimitrov Петък, 29 Юли 2011 10:29 публикуван от Eduard Dimitrov

  Най-важната промяна за мен е това че вече можеш да сравняваш до 5 сайта, другото не го гледам с този инструмент, много е базов и не показва точно. Ъпдейтват базата доста рядко и общо взето това е незадоволително за мен. Желая ви успех, но с линкове от 187 роот домейна не може да очаквате много, препоръчвам ви да ги вдигнете поне тройно за да сте конкурентни. Тогава сайта ви ще започне да се ранква в топ 5 за всeки от трудните изрази, не само за 1 или 2. Да се класираш само за уеб дизайн си е леснотия :)

Leave a comment