10/10(1 гласа)

За съжаление е време да напиша един от малкото си хейтърски постове, но чашата просто преля. Предполагам на повечето ви е известно, че от Офертомат ООД придобиха сайта за групово пазаруване Slon.bg, а аз бях сред потребителите му, закупувайки ваучери за SEO конференция 2011.

Разбира се, при регистрацията ми към този сайт, никога не съм се абонирал за бюлетини на личният ми e-mail, т.к. използвах друг който беше абониран към повечето сайтове за групово пазаруване точно с тази цел. Държа да отбележа, че до сделката между двете фирми не съм получавал никакъв бюлетин от сайта на Slon.bg (логично, все пак не съм се абонирал).

За съжаление обаче, веднага след сделката получих и първият e-mail от Офертомат ООД в който любезно ми съобщават за закупуването, дрън, дрън и т.н. Не му обърнах много внимание. Малко по-късно обаче се започва вече с нежеланият СПАМ, като от Ofertomat.bg най-нагло са ме абонирали сами към бюлетина им. Първото писмо го преглътнах, т.к. бе изпратено в 15:16ч., но чашата преля, когато следващите 4 СПАМ съобщения бяха изпратени съответно в 00:15ч.

Офертомат SPAM

Сега ще си помислите къде е проблема? Проблема е там, че почти вече всеки има смартфон и Интернет към него и си чете пощата директно от телефона, а този e-mail е единственият на който не получавам никакъв СПАМ, а получаване на e-mail по това време на денонощието е повече от недопустимо. Веднага след второто съобщение им изпратих e-mail в който търсих обяснение, защо съм абониран автоматично, но до момента без отговор. Ето и писмото което им написах:

"Скъпи" Офертомат,
вярвам, че сте направили добра инвестиция със закупуването на сайта Slon.bg, но прекалявате, като сте използвали е-mail адреса ми за изпращане на бюлетини, за които не съм се абонирал нито от Slon.bg (Уебмарк), нито към Ofertomat.bg, към който дори не е прехвърлен и акаунта ми, както всяка една компания би трябвало да постъпи. Също така, не приемам за нормално изпращането на e-mail съобщения в късните часове, особено през почивните дни. Вярвам знаете, че много от хората отдавна получават e-mail съобщенията си директно на телефона, а на никой нормален човек не би му било приятно да го безпокоят с подобни съобщения по това време на денонощието.
Не смятам, че е необходимо да се отписвам лично аз от получаването на подобни съобщения, след като лично не съм се записал. Ако вие не предприемете тези мерки и не ми дадете разумно обяснение на случилото се, няма да се поколебая да изразя публично крайното си недоволство към вашата компания.
С (не)добри пожелания,
Ангел Евтимов

За съжаление, нито получих отговор, а на всичкото отгоре СПАМ-а от Ofertomat.bg продължи ...
Не това е начина!!!

Последна промяна на Четвъртък, 29 Септември 2011 06:05

Подобни статии (по етикети)

7 коментара

 • Връзка към коментара Дани Сряда, 23 Май 2012 14:05 публикуван от Дани

  Нищо ново за този сайт, имат някаква странна стратегия, която не е много актуална към днешно време.

 • Връзка към коментара Владимир Иванов Сряда, 23 Май 2012 09:36 публикуван от Владимир Иванов

  Честно казано, останах неприятно изненадан от този спам. Определено подобен подход от страна на маркетинг отдела им няма да донесе добри отзиви.

 • Връзка към коментара Николай Русев Четвъртък, 08 Март 2012 21:18 публикуван от Николай Русев

  Честно казано СПАМ-а и мен ме дразни но пък аз съм си се примирил, което никак не е добре. Много добре си постъпил като си търсиш правата но само със една статия и писмо надали ще се промени нещо. Аз лично бих ползвал съвета на Георги Стефанов.

 • Връзка към коментара Пламен Рибарски Неделя, 22 Януари 2012 20:06 публикуван от Пламен Рибарски

  За съжаление спама или както го наричат e-mail маркетинг е едно от нещата които работят и то много добре на българския пазар затова и го използват масово

 • Връзка към коментара seo Георги Стефанов Събота, 21 Януари 2012 23:49 публикуван от seo Георги Стефанов

  Това направо плаче за изпращане в КЗП. Не знам защо не се възползваш от правата си. Имейлът който си пратил е прекалено любезен и никой не му е обърнал внимание. Аз правя така - изпращам едно предупреждение, което гласи нещо подобно на следното: "получаваме СПАМ от вас, с което нарушавате ЗЕТ. Незабавно премахнете нашия имейл от вашата база данни. Ако до два дни не получим потвърждение от вас, че имейлът е изтрит ще подадем оплакване в КЗП". Схващаш ли идеята? Ако не ми отговорят приемам това за мълчаливо съгласие да подам оплакване. Работи на 99%. КЗП също работи много добре ;) Поздрави!

 • Връзка към коментара Ники Сайта Вторник, 22 Ноември 2011 07:00 публикуван от Ники Сайта

  Защо всички толкова се дразните на СПАМаджиите, те си пращат имейли, ако искате не ги четете, можете да им блокирате съобщенията (навсякъде има защита от тях)
  В толкова форуми чета за СПАМ, но не знам защо им се дразните толкова, аз съм си направил настройките и не получавам :)

 • Връзка към коментара Димитър Димитров Понеделник, 31 Октомври 2011 16:37 публикуван от Димитър Димитров

  Дааа :) Не си единствения, но евала, че не си поплюваш да им го кажеш директно и да публикуваш публично инфото!

  Аз още на втория мейл ги треснах към спам филтъра - прецених, че за момента и това им стига. Силно се надявам да си оправят маркетинговата политика, защото е доказано, че със силово налагане на нещо не става... а и на хората им е писнало от подобен тип насилствен маркетинг.

Leave a comment