10/10(1 гласа)
Функции на модерните климатици Функции на модерните климатици

Модерните климатици Midea са едни изключително сложни и комплексни битови електроуреди. Множеството възможности, които те, а и другите марки климатици на пазара предоставят за съвременния потребител ги правя ценен помощник за климатизирането на всеки дом.

Функциите на днешните качествени климатици осигуряват комфорта, както през зимата така и през лятото за своите потребители. Една от най-популярните функции, освен отопление и охлаждане разбира се е автоматичният режим, който често се използва масово по време на преходните сезони – есента и пролетта. Благодарение на тази си функция вашия климатик може лесно да поддържа температурната стойност и то точно такава, каквато сте му задали без значение дали трябва да охлажда или отоплява стаята.

Друга широко използвана функция при днешните климатици е тази, която се справя с повишената влажност, а именно режимът на изсушаване на въздуха. Така се предотвратява натрупването на конденз в помещението, както и развитието на плесени и мухъл в него, следствие от високата влажност.

Възможно е да пуснете вашите климатици да работят и само в режим „вентилатор”, като по този начин те просто ще раздвижват въздуха в помещението, без да влияят на температурните стойности в него по класическия начин, по който сме свикнали да ги асоциираме. Изключително полезни са и функциите, изразяващи работата на климатика на пълна мощност или на понижена от стандартната такава. Първия вид най-често използваме при неговото стартиране, докато втория е познат още и като нощен режим на работа.

Функциите на днешните климатици не свършват до тук, а са доста разнообразни като цяло. Често се предлага и функция, която йонизира въздуха, но това зависи от конкретния модел и марка климатик, който сме предпочели.

Най-добрия начин да се информирате за функциите на един климатик е да потърсите съдействието на професионалисти от бранша. Ако се търсите да закупите или да ви направят монтаж на климатици Midea във Варна или друга марка климатици, то можете да се обърнете към една от най-авторитетните фирми, която да ви предостави пълно съдействие и консултация в тази област – „Ох-Миро”.

4 коментара

 • Връзка към коментара Джон Доу Понеделник, 11 Февруари 2013 12:51 публикуван от Джон Доу

  Като цяло Midea са доста далече от съвременните модерни климатици.Midea са китайски гигант който произвежда климатици с ниско качество.Що се отнася до изсушаването на въздуха всеки отоплителен уред изсушава въздуха.Климатиците могат да помогнат доста ако има мухал в помещението могат да спрат появата му.

 • Връзка към коментара Георги Попов Четвъртък, 24 Януари 2013 08:32 публикуван от Георги Попов

  В днешно време климатика непременно присъства във всеки дом. Въпреки масовото потребление на тези уреди, много от потребителите не са наясно с неговите функции и методите за оптимално ефективна експлоатация. Дори и мненията на техниците се различават, за това как да експлоатираме правилно уреда. Мен лично, всяка година по време на профилактиката ме предупрежадават да не използвам, твърде често "автоматичен режим" , тъй като, според тях това може да доведе до повреда на климатика.

 • Връзка към коментара Мария Вторник, 08 Януари 2013 08:12 публикуван от Мария

  Много полезна статия! Браво на автора.
  Функцията за изсушаване на въздуха е много полезна иновация на съвременните климатици, тъй като проблемът с високата влажност в помещенията, в които има климатик, е доста сериозен. Нежеланият ефект е появата на мухъл не само в самото помещение, но често и по етажите нагоре от съответния апартамент. Това е може би и основна причина доста хора да се замислят над покупката на климатик, защото третирането на мухъла с подходящи за случая препарати е неприятно, особено в зимните месеци, както и би могло да предизвика алергии при някои лица.

 • Връзка към коментара Джон Доу Понеделник, 17 Септември 2012 13:15 публикуван от Джон Доу

  Как да разбера кой климатик има такава функция за овлажняване на въздуха? До сега не съм срещал да го пише по табелките който слагат в големите магазини. Също така до сега не съм случвал на климатик който да може да отоплява добре. Обикновено го съчетавам с радиатор.

Leave a comment