10/10(1 гласа)
Авточасти Авточасти

Ако сте собственик на автомобил, то вероятно сте се сблъсквали и с проблеми с него, които изискват избора и покупката на авточасти, за да гарантират неговата изправност. Все пак сигурно сте си задавали и въпроса как да изберете най-добрите авточасти, като именно няколко съвета в тази насока ще ви предложа в тази кратка публикация.

Ето и моята препоръки преди покупка на автомобилни части:

 1. Много внимавайте ако купувате авточасти от авто-морги. Макар на пръв поглед те да се достъпно бюджетно решение за всеки собственик на кола с ограничен финансов ресурс, то често използването на подобни части няма да ви гарантира надеждността, която новите части за автомобили биха направили. Все пак щом един автомобил се е озовал там, то вероятно неговите компоненти са били доста износени и не се знае дали няма да попаднете на една от причините са неговото изваждане от нормална експлоатация.
 2. Преди да купите дадени авточасти, то винаги правете справка в Интернет. Мрежата ни предоставя огромни възможности за лесен достъп до информация. Заделете нужното време, за да се запознаете в детайли с евентуални специфики и проблеми, които могат да възникнат следствия употребата на планираната за покупка от вас автомобилна част. Използвайте търсачки като Google или Bing, за да откриете нужната информация, а също така и вградените форми за търсене в специализирани в продажбата на авточасти онлайн каталози  и форуми.
 3. Потърсете качествените части за автомобили във вашия район. Посещението на оторизиран доставчик на оригинални авточасти за вашия автомобил близко до вашия дом е нещо, което няма да ви коства много време и средства. За сметка на това обаче ще имате възможност в детайли да проучите какво предлагат тези търговци и да прецените дали това не е най-добрият вариант за вас, като осигурите нужната надеждност и сигурност на вашия автомобил, а респективно на вас и вашите близки.
Последна промяна на Неделя, 30 Септември 2012 16:04

7 коментара

 • Връзка към коментара Радо Сряда, 29 Май 2013 21:51 публикуван от Радо

  Много полезна статия, определено трябва да се внимава ако се купуват части от морги! Аз по принцип гледам да си купувам нови части, но някой път се налага и до моргите да се опре.

 • Връзка към коментара John Doe Понеделник, 04 Март 2013 19:41 публикуван от John Doe

  Не бих си купил части от авто-морга, защото не смятам че са достатъчно надеждни. Предпочитам да дам повече пари за нови части и да съм спокоен и сигурен когато карам колата си.

 • Връзка към коментара Мария Понеделник, 11 Февруари 2013 11:07 публикуван от Мария

  Това е доста полезна статия. Няма човек, който да си е купил кола и да не му се е наложило в някакъв момент да смени, съответно да закупи някоя друга авточаст за нея.
  Имам доста познати, които трескаво обикалят автоморгите в търсене на дадена част. Естесвено, това може да се случи само ако Вашият автомобил е масово предпочитан и срещан - например Опел, Фолцваген и други подобни. И както е описано в статията често, когато търсиш евтин начин да поправиш един проблем, после даваш доста повече пари. Мисля, че по-добрият вариант е да се намери качествен автосервиз и по възможност да е проверен и доказан. Намериш ли веднъж такъв, всичко ще ти е наред и няма да имаш грижи.

 • Връзка към коментара Адо Блог Вторник, 01 Януари 2013 22:29 публикуван от Адо Блог

  Можете да получите добър съвет и от майстор. Имам предвид от сервиза, който предимно отивате за преглед или поправка на автомобила. Даже от там също може да получите евтини части!

 • Връзка към коментара Ивайло Понеделник, 22 Октомври 2012 11:41 публикуван от Ивайло

  Аз лично карам японски автомобил и ми е много трудно да намеря части за него, тъй като в авто-моргите рядко се намират подобни автомобили. Затова и аз купувам части онлайн.

 • Връзка към коментара Павел Събота, 20 Октомври 2012 21:20 публикуван от Павел

  Много полезни съвети! Дано повече хора ги видят, че да се вземат впредвид! Успех

 • Връзка към коментара Нелина Сряда, 10 Октомври 2012 16:16 публикуван от Нелина

  Да съветите ти полезни и е хубаво да се вземат под внимание. Аз например вече си купувам части за автомобила от Сащ, окило 5 пъти по-евтино ми излизат, а и съм сигурна в качеството им.

Leave a comment