10/10(1 гласа)
Тенденции в съвременното офис обзавеждане

Ако сте собственик фирма с бизнес офис, шоурум или приемна за клиенти и гости е съвсем нормално да искате да създадете визуално впечатление със стила и интериора на своя офис. Естествено най-лесното и изкушаващото е да използвате много цветове, форми и стилове, да претрупате помещението с офис столове и мебели, да задръстите всяко кътче с офис аксесоари, документация и каквото се сетите. Но веднага възникват два основни въпроса.

Къде е офис ергономията?

Да поговорим за ергономията в офис пространството. Тя е първото и най-важно за здравето, комфорта и продуктивността на всички работещи. Ако сте достатъчно загрижен за здравето на своите служители е съвсем нормално да оборудвате офиса, приемните и всички работни пространства с висок клас офис столове и бюра, които да бъдат сертифицирани за ергономично ползване. Естествено е необходимо мебелите да бъдат еднотипни и да бъдат в хармония с целия офис интериор. По важното обаче е да подберете удобни и комфортни офис столове за всеки ваш служител. Разбира се офис масите и бюрата също са важни, но стола е най-важния компонент, от който зависи здравето и продуктивността на служителите ви. Ето няколко съвета от специалистите по ергономични офис столове Интеза Ком В идеалната ситуация е добре офис столът на всеки служител да бъде подбран според неговите индивидуални характеристики. Това на практика е доста трудно от една страна, а от друга страна различието в обзавеждането ще създаде хаус в интериора. За това изберете един модел стол, притежаващ най-много настройки и с доказано ергономични качества. Изберете модел на офис стол за служителите си, който да издържа по-голямо тегло. На пазара има столове, издържащи до 130-140 кг. Подберете модел, с възможно най-дълга гаранция. Изберете фирма доставчик, която ще ви осигури безплатен транспорт и монтаж на избраните продукти. Ние от Интеза Ком също осигуряваме тези услуги безплатно. Естествено сравнете и цените.

Какво се случи със стила в офисния интериор?

Да се върнем в началото на статията и да си представим онзи офис претрупан с всевъзможни мебели, аксесоари и служители натъпкани като сардели в консервна кутия. Помислихте ли какво впечатление ще оставите у вашите гости с такава набързо обзаведена офисна площ. Не забравяйте че най-голямо впечатление у вашите клиенти ще остави лицето на бизнеса ви. А именно офисът. Не претоварвайте визуално стила в работните помещения. Не забравяйте, че в дизайна най-простите решения обикновено са и най-добрите. Една от последните тенденции в офис обзавеждането е придържането към т.нар. минималистичен плосък дизайн. Той е едновременно прост, красив и лесен за възприемане от окото. От дизайнерска гледна точка, това е най-върховното изживяване и лесно за реализиране заради своята естетична простота. Интериорните дизайнери обаче винаги трябва да имат предвид и гледната точка на обикновения човек, който може да не възприеме минималистичния дизайн за визуално привлекателен. Например, интериорния дизайнер ще види пространството като "красиво и минималистично", докато не-дизайнерът може да го възприеме като "просто скучно". Следователно, много е важно, когато правите ремонт, редизайн или смяна на офис обзавеждането да го правите в правилния баланс и пропорция. Но как може да стане този баланс? Знаете, че офис столовете и мебелировката като цяло е в стандартен сив, бял или най-често черен цвят. Естествено може да се намерят серии от столове за офиса и в различни цветове като червено, зелено, синьо и дори жълто. Добро решение е да ползвате тези цветни столове като акцент, който да придава свежест, разнообразие и стил в иначе дискретния офис интериор. Така ще постигнете съживяване на атмосферата с цвят в цветова комбинация от бели и сиви /сребристи тонове/, които обичайно създават чувство на спокойствие и вътрешен ред в офиса. Какъв цвят или нюанс ще изберете за своите нови офис столове оставяме да решите вие. Топлите и неутрални цветове ще създадат повече спокойствие и уют. Ако въведете студени цветове като акцент той ще ви донесе повече енергия, изтънченост и ред.

Галерия от интериорни офис решения

Предлагаме ви скромна галерия от офис интериорни решения, в които изчистения офис стил умело е комбиниран с цветни акценти от обзавеждането.

Съвременен офис интериор Тенденции в офис обзавеждането Офис интериор Модерно офис обзавеждане Офис интериорни решения Изчистен офис стил

Последна промяна на Четвъртък, 17 Юли 2014 09:08

Leave a comment