9/10(2 гласа)
Защо лаптопите втора употреба са най-практичното решение за работа?

Отдавна отминаха времената, когато компютрите бяха незаменими във всички дейности, лаптопите бяха лукс а за ултрабук устройства никой и не подозираше. Към настоящата 2015-та година всички тези устройства имат своя принос за нашето удобство и са се превърнали в задължителна необходимост.

Почти всеки човек отдавна има различни джаджи, с които се забавлява, но си улеснява и работата. Ако до преди 10 години, съвременните мобилни устройства и преносими компютри бяха достъпни само за определени членове на обществото, то днес това вече не е така.

Един от въпросите, които си задава всеки професионалист, решил да се сдобие с практичен и функционален лаптоп или компактен ултрабук е дали покупката на лаптоп втора ръка е добро решение за работа.

Не са толкова големи различията между най-модерните устройства от 2014/2015 год. и тези от преди 3-4 години, преминали като втора употреба. Радостно е, че все по-малка част от потребителите имат предубеждения и смятат, че закупувайки употребяван лаптоп или компютър ще се сдобият с едва ли не някаква антика.

Съвременните лаптопи наистина могат да бъдат похвалени със следните достойнства: достатъчно мощни, притежават добър дизайн и по-компактни размери, което ги прави идеално решение за работа. Но цената на един нов ултрабук или стандартен ноутбук също е значително по-висока. За сметка на това няма да получите коренно по-функционален продукт, в сравнение с употребявания лаптоп, а просто устройство, което остарява със самото си излизане на бял свят.

Ако разгледаме покупката на лаптоп втора употреба то ще получим далеч по-практичен и функционален продукт. Някой веднага ще попита - "Как е възможно това?"

Нека направим сравнение при една и съща отправна сума /500 лв/. Ако направите проучване, ще се убедите, че при такава сума ще закупите само най-нисък клас лаптоп от потребителския сегмент с доста орязани параметри като CPU, RAM, HDD и видео карта (youtube video how to clean your graphics card). Но не и бизнес ноутбук.

laptop-vtora-raka-dell-latitude-e5420

В същото време за тези пари ще се сдобиете с втора употреба лаптоп от висок или дори бизнес клас. Веднага ви давам пример. Вижте този чудесен модел DELL Latitude E5420.

Процесор Intel Core I5 Sandy Bridge, 4GB DDR3 предостатъчни дори за натоварващи приложения, 250GB SATA, доста мощна Intel HD Graphics 3000, всякакви възможни екстри и дори HDMI. Пропуснах ли нещо. Да! Забележете дисплея: 14.0 инчов LED HD екран с чудесна резолюция 1366?768 и най-важното за капак Anti-Glare. Знаете ли кога ще си купите нов лаптоп с матов екран. Точно никога. Не и за 490 лв.

pc-vtora-raka-lenovo-thinkstation-d20

Същия пример, ще ви дам и при компютрите втора ръка. Вижте с каква истинска работна станция може да се сдобиете за 670 лв.: Lenovo Thinkstation D20. Това е чудесен Workstation от най-висок клас за времето си. Всеки професионалист ще оцени достойнствата на компонентите, дизайна, качеството и сглобката. Всичко е направено и асемблирано да работи съвършенно.

Сега идете в някоя техноверига за телевизори и кафеварки и потърсете какъв компютър може да си купите за тези пари. От сега ви казвам, че всичко под 700 лв. сякаш е сглобявано в гараж. На външен вид е лъскаво, но отвътре са слагали, каквото са намерили. Марките са NEO или в най-добрия случай Асер.

Ако все пак сте се насочили към закупуването на лаптоп втора ръка, ви съветвам и препоръчвам фирма Интерсервиз-20. Тяхното мото е "Бутик за употребявани лаптопи и компютри" защото там са „приютили” само най-добрите и наистина достойни предложения монитори, принтери, десктоп и мобилни компютри втора употреба. Сайтът на Интерсервиз-20 е снабден с удобна навигация, за да може всеки един потребител лесно да намери дадената стока, която иска да закупи.

Последна промяна на Събота, 04 Април 2020 17:24

Leave a comment