0/10(0 гласа)

google-easterДнес започна първият pr ъпдейт за 2010, след като последният беше на 30-31 Декември 2009. Явно от Google обичат да поднасят промените по празнични дни за българите. Очакваме следващия да бъде за 1 Юни, въпреки че ми се струва прекалено скоро.

Та, ето какви са промените при мен ...

Блогът ми (този който четете в момента) хвана 4-ка. Предвид, че го създадох по Коледа, миналата година, не успя да хване от него pr ъпдейт, но този го захапа с пълна сила. Редовно (редовно, редовно ... колко да е редовно) си пиша в него, коментирам си по блогове, линкнал съм го от добре ранкнати сайтове. Очакваше се да хване pr4 :) Още повече, че доста от статиите му се ранкват много добре в Google.

Сайтът на специалност Информатика в ИУ-Варна, пък от 4-ка се покачи на 5-ца. Няма как да не съм доволен. Напоследък по-рядко добавяме съдържание и файлове там, понеже си имаме достатъчно работа с фирмата, но ще се активизираме като завършим тази година :) Забелязал съм, че и този сайт се ранква доста добре, дори и на копирани статии, така че има потенциала да го превърнем в мощен информатико/студентски насочен сайт :)

Фирменият ни сайт за SEO и уеб дизайн - Webnotize.Me също от 4-ка, се качи на 5-ца :) Там обаче сме доста занемарени. От 5-6 месеца насам се каня да направим фирмен блог, да променим малко съдържанието, както и по дизайна да бутнем тук-там, че ме е срам сайт с pr5 да е толкова занемарен. Само новите проекти си добавяме. Но като имаме доста работа, какво да се прави :)

Една от последните ни поръчки за сайт и SEO оптимизация - "Опън Хаус" агенция за недвижими имоти Варна се представя доста добре. На основния домейн, който не е много линкван има pr3, а на няколко вътрешни страници за "имоти Варна", "апартаменти Варна" и "наеми Варна" които се оптимизират, се представя много добре - с 3-ки и 4-ки.

За мое очудване и съжаление, уеб директорията LinkNotize която направих преди 2 месеца, не се е покачила, макар и да има няколко backlink-а (колкото и да са малко), основно от статии, ревюта и в 5-6 директории. Малко да се поосвободя и ще го добавя тук-там :)

Има още няколко фирмени сайта, които са качили pr и то доста висок, без да са си поръчали SEO, просто като са линкнати от фирменият ни сайт. Останалите са общо взето без промени :)

За обобщение на друг сайт, който не е свързан по някакъв начин с мен, най-голямо внимание заслужава спонсора на последното българско ипотпал SEO състезание - Notebook.bg, поради огромното количество връзки, които се наляха към него, основно с ключова дума лаптопи. Предвид, че преди не съм обръщал внимание с какъв pr e, 4-ка е общо взето нормално според мен, предвид, че повечето линкове към него са от ипотпал сайтове, като с най-висок pr - 5, са не повече от 5-6 (включително и моя). Всичко останало е основно 2-ки, 3-ки и 4-ки :)

Последна промяна на Понеделник, 27 Юни 2011 19:03

4 коментара

 • Връзка към коментара Димитър Новоселски Четвъртък, 13 Май 2010 23:49 публикуван от Димитър Новоселски

  Както прочетох новия ъпдейт ще бъде на 1 юни.Чакам го с огромно нетърпение.Положих доста усилия в/у някои проекти,трябва поне 2 да хванат 4-ки или 5-ци.Ще видим .

 • Връзка към коментара Ангел Евтимов Неделя, 04 Април 2010 19:14 публикуван от Ангел Евтимов

  Знам за хостинга за съжаление :( Hostgator се еб* много напоследък. Писах им ... не били виждали проблем ...
  Малко по малко местим сайтовете, понеже са ни много и личните остават на по-заден план :)

 • Връзка към коментара Фена Неделя, 04 Април 2010 16:05 публикуван от Фена

  От време на време ти се скапва хостинга май - дава някаква грешка от време на време. Ако искаш, можеш да изтриеш поста :) Нарочно не слагам линк към сайта

 • Връзка към коментара Фена Събота, 03 Април 2010 16:03 публикуван от Фена

  Добре е, браво :) При мен пък нито един от сайтовете не хвана петица :) засега води един от сайтове ми с четворка, другите са с PR3, един от статичните ( 3 страници ) хвана PR2, другият статичен хвана PR1, а един неподържан блог също хвана PR1 :( Тези статичните предстои да ги развивам и пожелавам на конкурентите да се пазят, че ще им ударя една секира в гърба с тях :)

Leave a comment