DoFollow уеб директория - LinkNotize

от Ангел Евтимов Четвъртък, 08 Април 2010 17:30
0/10(0 гласа)

linknotize

Мисля, че е крайно време да се активизирам малко в оптимизирането на последният ни проект - уеб директория LinkNotize. Въпреки за скромните си два месеца и изключително малкото линкове сочещи към нея, може да се похвали с почти 100 регистрирани потребители и около 80 добавени сайта в директорията. Доволно, като за начало :) Всеки от вас е свободен да добави сайт в нея и да получни още една връзка към сайта си.

Най-вървежна е социалната мрежа за споделяне на връзки в която има над 200 добавени връзки към най-различни и интересни сайтове. Системата наподобява всяка една друга social bookmark мрежа, за това няма да се впускам в подробности. Добър подход е за оптимизиране на вътрешните страници.

Очаквано най-слаб интерес има към директорията за статии, вероятно заради повечето усилия, които трябва да се хвърлят за да се напише една статия. До момента в нея има добавени 9 статии, като най-четената от тях е "Полезни или вредни са игрите" със 65 прочита. Автор е Мартин Радев, който е много активен, както в директорията, така и в блога ми. Интересно ми е кой е въпросният човек, понеже не мога да попадна на негов блог /напълно работещ/ все още :)

Най-радостно е, че сайта има добър SERP в Google, успя да покачи pr3 на основния домейн при последният pr ъпдейт за Април /въпреки нищожно малкото връзки сочещи към него. Междудругото, чак днес му се "лепна" тройката :] /. За скромните си два месеца има близо 2000 индексирани страници, от които 804 са в основния индекс, което е приблизително 50%.

За сега ще се активизирам основно по SEO оптимизацията му, а след известен период обмислям да пусна и добавяне на RSS feed, с което ще придобие пълен вид, от към начини за набавяне на връзки :)

Последна промяна на Събота, 02 Юли 2011 16:19

Подобни статии (по етикети)

4 коментара

 • Връзка към коментара Spas Atanasov Вторник, 20 Април 2010 11:00 публикуван от Spas Atanasov

  Започвам =)

 • Връзка към коментара Мартин Радев Петък, 09 Април 2010 08:29 публикуван от Мартин Радев

  Благодаря, че ме спомена в статията. Ами блогът ми ще го направя - за момента съществува като статична страница, която се класира добре за "SEO оптимизация" без никакви усилия, но ще го направя личен блог. Социалната мрежа е много хубава, а най-много ми харесва, че няма други като нея. Засега не бях виждал друга социална мрежа / директория / директория за статии, която да е изработена на joomla. :) Успех с проекта - има все още бъгове (дори пратих в самото начало на уебнотайз едно писмо за бъг, който срещнах). Срещам от време на време и други, но съм убеден, че ще ги оправите.
  Снощи имах голям проблем с блога и директорията - много бавно зареждаха. Още снощи щях да публикувам този коментар точно преди коментара на 3D WEB DESIGN.

 • Връзка към коментара Ангел Евтимов Четвъртък, 08 Април 2010 23:27 публикуван от Ангел Евтимов

  Не е нужно да е кеширана страницата, за да е индексирана. Пример е тази статия, която не е кеширана, но е индексирана преди два часа. Иначе знам, че е зле положението с кеш-а :) Все пак директорията да има най-много от 5-6 различни сайта връзки, и то от статии/ревюта :)

 • Връзка към коментара климатик Четвъртък, 08 Април 2010 19:02 публикуван от климатик

  Харесват ми много на мене и ги използвам, но на мене ми показва последен кеш на социалната мрежа 11 март, а днес сме 8 април, а на директорищта последно 31.03.
  Мисля, че трябва да направиш нещо по-често да те наобикаля бота.

Leave a comment