Фирмено SEO част II

от Ангел Евтимов Сряда, 14 Април 2010 17:32
10/10(1 гласа)

seo-googleОчевидно статии от този сорт ще се превърнат в традиция за блога ми. Много удобен метод са, а успявам да съчетая няколко сайта в един пост (което не е много голям плюс, но като за начало върши чудесна работа).

В предният ми пост за "Фирмено SEO", обясних за два сайта - танцова школа във Варна "Импулс Денс" и рекламна агенция във Варна "Макс Вижън". Първият отдавна е завършен, втория се поддържа. Мина много време оттогава и сега е идеалният момент за новите.

Първият сайт, който оптимизираме от около 20-на дни е на агенция за недвижими имоти "Опън Хаус". Тук борбата е огромна, за момента давам всички сили за "апартаменти Варна", като вече е на втора страница, а за последните 3-4 дни се наляха още доста връзки към тази страница и очаквам да се покачи още. Целта е ясна - 1-ва страница за апартаменти във Варна. Останалите ключови думи като "наеми Варна" и "квартири Варна" са на по-заден план, като при тях дори имах малко проблеми с индексацията на URL-тата по вина на Гугъл. Индексираше какви ли не глупости. Останали ключови думи като "двустайни (апартаменти) Варна", "тристайни (апартаменти) Варна", "апартамент Варна Чаталджа" се движат добре за момента, а и те зависят основно от оптимизацията на горните линкове. Като бонус, се опитвам да ги избутам възможно най-напред за "Имоти Варна", макар в договора да сме се разбрали за "Недвижими имоти Варна", като за 20-на дни са на почти втора страница.

Вторият и третият сайт са съвсем нови. И двата са насочени към чуждестранен трафик. Първият е австрийски и трябва да се оптимизира за "хамали и хамалски услуги" на немски - разбирай "Umzug Wien" и разни други от сорта. Все още е процес на разучаване на немската/австрийската конкуренция, а утре предстои SEO оптимизация по сайта - заглавия, текст, менюта. Другият е насочен към Русия и е за "Аренда квартир в Черногории". Тестово пуснах една статия в ипотпал-а ми, която се ранкна на 12-то място на това търсене в Google.ru и на неизвестен в Yandex.ru, който усещам, че доста ще ми се опъне, предвид че не съм запознат с него. Но обичам предизвикателствата.

Последна промяна на Понеделник, 27 Юни 2011 18:58

5 коментара

 • Връзка към коментара Ангел Неделя, 03 Октомври 2010 19:44 публикуван от Ангел

  "Имоти Варна" не го оптимизирам :) На 11-та позиция е от месеци. Предложих им оферта за топ3, но уви :( Иначе "апартаменти Варна" си е №2 с месеци наред ;) А и има доста трафик от там също

 • Връзка към коментара климатици Неделя, 03 Октомври 2010 19:36 публикуван от климатици

  Как върви с "Имоти Варна", защото аз с "Имоти Бургас" го докарах до 11 позиция и то с почти всички ресурси, които имам :)

 • Връзка към коментара Spas Atanasov Вторник, 20 Април 2010 10:58 публикуван от Spas Atanasov

  Добра статия :) Браво!

 • Връзка към коментара Ангел Евтимов Понеделник, 19 Април 2010 16:23 публикуван от Ангел Евтимов

  Виж първият абзац на поста, по-конкретно в скобите. Правя го с цел по-бързо индексиране на промените в сайта. А тематични статии за сайт на руски и сайт на немски, няма как да направя в блог на български ;)

 • Връзка към коментара парфюми Понеделник, 19 Април 2010 11:32 публикуван от парфюми

  Успех с проектите, но сякаш ще е по-добре да пишеш различни статии, от които да линкваш по един от сайтовете и да са сравнително тематични, а не като тази. Така хем ще е по-добре откъм seo, хем читателите ще им бъде по-интересно.

Leave a comment