0/10(0 гласа)

Тези дни ни се наложи да оптимизираме антикварна книжарница. Извършихме вече onpage оптимизация на сайта, а сега вече предстои добавянето на линкове.

Това което направихме по самата страница е, да оправим заглавията на отделните страници, както и URL адресите. Mалко проблем е със заглавието на основния домейн, понеже системата е MODx и не успях да намеря начин, да избегна думата "Начало" преди тирето, без да се смени и името на бутона "Начало". Сега ще кажете, че на SEO конференцията точно това се засегна, но все пак и клиента има мнение и трябва да се съобразим с него.

Сайтът предлага до момента сравнително голям набор от антикварни книги, а според клиента предстои още доста добавяне. Категориите в които са разпределени книгите са: история, психология, философия, редки и старопечатни книги, художествена литература и др. Дизайнера се е справил добре, малко ми е мастилен сайта, но има елементи които много ми допадат.

За сега се оптимизира на тези две фрази, които съм линкнал, + онлайн антикварна книжарница, която не е много конкурентна и няма никакво търсене и вероятно по-нататък ще се занимаем с нея.

Последна промяна на Понеделник, 27 Юни 2011 18:57

5 коментара

 • Връзка към коментара Деяна Неделя, 04 Юли 2010 19:00 публикуван от Деяна

  Не знам доколко е подходящо тук да коментирам по тази тема, но от тук стигнах до антикварната книжарница и останах неприятно изненадана от това, че книгите на Тери Пратчет, които могат да се купят съвсем същите нови по 7.00 лв. се предлагат в "антикварната книжарница" по 12 лв. До там спрях и с разглеждането.

 • Връзка към коментара Ангел Евтимов Събота, 26 Юни 2010 10:44 публикуван от Ангел Евтимов

  Ами не особено :) Никак даже. Едно търсене ако има на месец, ще е цяло чудо :)

 • Връзка към коментара Калин Събота, 26 Юни 2010 00:54 публикуван от Калин

  Мисля че се търси и "Виртуална антикварна книжарница" :)

 • Връзка към коментара Ангел Евтимов Понеделник, 21 Юни 2010 17:45 публикуван от Ангел Евтимов

  Заглавието си е в h1. За линка се чудех, но още няма да го слагам. Искам да видя и без него как ще се движи сайта :)

 • Връзка към коментара Zaya Неделя, 20 Юни 2010 22:39 публикуван от Zaya

  Е нали ако има линк над "начало" с правилен анчор няма проблем, защото ще е първи :) Просто заглавието в header-а го направи линк и го огради с h1 :)

Leave a comment