0/10(0 гласа)

Сайт за малки обяви - АлаБалаБезспорно ключовата дума 'обяви' е една от най-конкурентните в българския SERP на Гугъл. На пръв поглед до 40-та страница продължавам да виждам само сайтове с обяви и нито една добутала се статия. Верятно и моята ще е доста назад. Дори 'имоти' ми се струва по-малко конкурентна от 'обяви'. Защо ли? Със сигурност има търсене. Човек винаги се старае да изкара пари от това-онова, а продажбата на нещо старо или неупотребявано и ненужно се явява като добър източник на допълнителни доходи. Същото важи и за покупката. Може да се спести някой друг лев, купувайки си употребявана вещ.

Сайтовете за безплатни обяви се явяват перфектният посредник между тези две дейности. Отдавна отмина времето на вестниците, бъкани с така наречените "малки обяви" и масата вече се насочи към интернет потреблението. Основният плюс, освен че се търси много по-лесно, е че не се налага да даваш пари за вестник и почти всяка вещ има приложени снимки към нея.

Сайтът за обяви със звучното име "АлаБала" е един от стотиците сайтове, които денонощно поглъщат основнат част от българския интернет трафик. Сайтът не е специализиран в конкретна област. Има си от всичко - обяви за работа, авто-мото, туризъм, компютри, наеми, запознанства, домашни любимци и ... още много други. Освен всички тези разделения, има разделения и по градове, което е голям плюс, а на началната страница се виждат както най-търсените обяви, така и най-новите. В "АлаБала" се предлага и услугата VIP обява, която е видима също на началната страница и би помогнала много за бързото продаване на продукта/услугата.

"АлаБала" е доста често посещаван от потребители, така че публикуването или търсенето на обява в него би увеличило шансовете ви за добре свършена работа.

Последна промяна на Четвъртък, 15 Юли 2010 10:27

6 коментара

 • Връзка към коментара козирки Понеделник, 27 Декември 2010 18:26 публикуван от козирки

  Интересен сайт, досега не съм имал време да го разгледам. Понякога се занимавам със недвижими имоти и вярвам,че ще ми е полезен. Благодаря!

 • Връзка към коментара вицове Събота, 20 Ноември 2010 11:21 публикуван от вицове

  Хм, сега научавам за този сайт, когато имам време ще вляза и ще го разгледам, изглежда интересен, съдейки по името на домейна и атрактивното лого.

 • Връзка към коментара Калин Петък, 16 Юли 2010 01:01 публикуван от Калин

  Имоти е несравнимо по-трудно от обяви :)

 • Връзка към коментара Ангел Евтимов Четвъртък, 15 Юли 2010 07:25 публикуван от Ангел Евтимов

  Бих поспорил много, но надали ще стигнем до консенсус, защото няма формула, по която да се определи това нещо, освен практиката :) Дори с практика трудно би се определило, защото играят много странични фактори :)

 • Връзка към коментара Вергил Пенков Четвъртък, 15 Юли 2010 07:20 публикуван от Вергил Пенков

  Обяви, услуги, имоти, наеми... съвсем нормално е най-трудните ниши да са тези, които звучат най-доходно :)

 • Връзка към коментара Zaya Сряда, 14 Юли 2010 23:14 публикуван от Zaya

  Думата "обяви" връща повече резултати, отколкото "имоти", но все си мисля, че имотите си остават най-трудни за оптимизиране (поне за top10)

Leave a comment