Уеб дизайн промени

от Ангел Евтимов Понеделник, 04 Октомври 2010 15:45
10/10(1 гласа)

Заглавието звучи малко от сорта на "Уеб дизайн цени", или "апартаменти Варна цени", но ми се струва най-подходящо. Сигурно се чудите за какви промени става на въпрос, че при това и  "уеб дизайн", ето какви:

 1. Добавих "Уеб дизайн" в заглавието на блога ми.
 2. Сменихме уеб дизайна на фирменият ни сайт.

Защо реших да добавя "Уеб дизайн" в блога ми, при положение, че не пиша кой знае колко много точно в тази сфера (интересно защо?)? Много просто - SEO! Искам да видя след смяна на заглавието какви позиции ще захапе при търсене на "уеб дизайн", защото малко или много блога си е добре оптимизиран. Идеята дойде внезапно миналата седмица, когато бях в София по различни причини и направихме едно следобедно кафе с Калин и Алекс (a.k.a. Biks) и се заговорихме по темата, как ипотпал-а на Калин винаги е на добри позиции в SERP-a при търсене на фраза, съдържаща се в заглавието му. Та реших да си направя този малък експеримент. С добавянето на "SEO блог" в блога ми преди месеци имаше частичен успех (топ10), но все пак не е толкова конкурентна фраза, колкото "уеб дизайн".

По втора точка ... Освен, че направихме изцяло нов уеб дизайн на фирмения сайт на "Уебнотайз", го преместихме и най-накрая от бавният, тромав и not responding Hostgator, като вече е на българско IP, което все още е с противоричиви мнения, за това дали има ефект при SERP-а или няма. Освен смяна на дизайна, попроменихме и малко структурата на някои менюта, добавихме нови (същевремено и услуги), като най-новата е Social media marketing (a.k.a. Facebook маркетинг (побрано в общото Интернет маркетинг)). DNS-ите може да не са се обновили навсякъде и все още да виждате стария сайт, особено ако сте от Варна и сте на Интербилд :@

Както се вижда, съществените промени по дизайна са много. Използвали сме активно CSS3 (колко да е активно ... най-вече border-radius и box-shadow), като изобщо не ни касае колко квадратно се вижда в IE7 и IE8. Всичко друго си е на мястото. Всички текстове са пренаписани, поне тези които оптимизирам. Поиграх си и малко с баджа на фен страницата ни във Facebook, като вкарах малко гениални идеи. Скрих дефаултското лого и сложих по-изчистен бекграунд, така че да се вижда по-ясно и по-голямо. Смятам че се получи много добре. Един от малкото бъгове е, че border-radius на фен баджа работи само под Firefox, което доста ме озадачи и изнерви, но какво да се прави. Най-сетне поставихме и новото ни лого (ново, ново ... колко да е ново) в дизайна на официалния ни сайт, т.к. в предишният логото бе във flash, на който не пазихме работния .fla файл и нямаше как да го заменим, за това седяхме дълго време със старото ни лого.

webnotize-old arrow webnotize-old
Преди Сега

Както се вижда, сме добавили и няколко нови секции в "За нас", а това са: клиенти, партньори и референции. Първите две са запълнени, а референциите в най-скоро време! Само да се разпечатат и подпишат ... и сканират :) Долу във фуутъра пък, можете да видите флаш версията на сайта ни, която мислим да я предназначим за IE6 потребители (ако все още има такива). Ако пък сте такива и четете този пост, моля ви, сменете си браузъра!

Последна промяна на Понеделник, 27 Юни 2011 18:53

10 коментара

 • Връзка към коментара диети Вторник, 08 Февруари 2011 20:55 публикуван от диети

  Дизайнът сега безспорно е пушка, успех Ангеле!

 • Връзка към коментара Бизнес мениджмънт Петък, 17 Декември 2010 23:59 публикуван от Бизнес мениджмънт

  Безспронопромяната в дизайна е към по-добро. Успех!

 • Връзка към коментара Ангел Събота, 11 Декември 2010 17:56 публикуван от Ангел

  Само включване в title-a

 • Връзка към коментара ShopiX.BG Събота, 11 Декември 2010 13:55 публикуван от ShopiX.BG

  14та страница. Линк билдинг правен ли или само с включване в тайтъл?

 • Връзка към коментара гери Четвъртък, 02 Декември 2010 09:09 публикуван от гери

  Да определено дизайна е по - добър.

 • Връзка към коментара Ангел Вторник, 19 Октомври 2010 06:56 публикуван от Ангел

  22-ра страница за "уеб дизайн" :) Но съм вкарал само една връзка от статия с такъв anchor, така че е разбираемо :) Ще сложа още 2-3-4 линка и ще изчакам още 2-3 седмици. Прекалено малко ми се струва, че са :)

 • Връзка към коментара вицове Понеделник, 18 Октомври 2010 20:34 публикуван от вицове

  Има ли някакъв положитрелен ефект вече промяната в тайтъла, все пак са минали около 2-2 и половина седмици? Успех!

 • Връзка към коментара климатици Неделя, 10 Октомври 2010 17:20 публикуван от климатици

  Сега тъкно ще видим как ще се отразят промените в SERP-а на Гугъл за отделните търсения :) За 2-3 седмици според мен ще си проличи :)

 • Връзка към коментара MadWizard Неделя, 10 Октомври 2010 06:57 публикуван от MadWizard

  По-добре е така, поне откъм дизайн.

 • Връзка към коментара Мартин Вторник, 05 Октомври 2010 12:25 публикуван от Мартин

  Сега дизайнът е доста по-свеж. Откъм SEO не мога да коментирам, но разлика ще се види спрямо старата структура на сайта :)

Leave a comment