Sony Ericsson XPERIA pro

от Ангел Евтимов Четвъртък, 17 Март 2011 17:02
10/10(1 гласа)

Sony Ericsson Xperia ProМисля, че си харесах нов телефон и това е Sony Ericsson XPERIA pro. Има абсолютно всичко, което търсех до момента във всеки един телефон - QWERTY клавиатура, по-голям от 2,4' дисплей, по възможност разделителна WVGA (800x480, 854x480), Android OS, поне 5MP камера, GPS и HDMI. Wi-fi и други екстри са по подразбиране, така че няма да ги коментирам.

Е, Sony Ericsson XPERIA pro има всичко това. Дисплея му е 3,7' (WVGA на 854x480 пиксела), устойчив на надраскване. Процесора му е популярния Qualcomm MSM8255 Snapdragon на 1GHz, което е повече от добре. Сигурно се питате защо Android? Ами телефонът ми в момента e Sony Ericsson XPERIA X1, който е с Windows Mobile 6.1. Имах някакви надежди, че Microsoft ще се развият достатъчно от към мобилните OS, но след като много приложения нямат поддръжка за WM7 дори, няма смисъл да ги чакам. Иначе нямам лоши впечатления от OS-то. Твърдо не исках Symbian, просто защото ... така. Миналата година излезе Noika E7, който точно заради това, че ползва Symbian, не успя да ме навие да си го купя. Иначе има всичко останало, което искам да има.

Та, да се върнем на Sony Ericsson XPERIA pro. Недоумявам малко защо дисплея е с 16М цвята, които са недоуловими с човешкото око, и не прави разлика между 65k и 16М, а батерията в първия случай ще е доста по-издържлива, но ще го преживея някак си. Другото, е че е с цели 5гр. по-лек от сегашната ми XPERIA X1, но пък е малко по-голям. Както и да е, и това не ми е от значение. Има някакви допълнителни функции, които не ме касаят особено като Exmor R сензор, Mobile BRAVIA Engine и DLNA. Като бонус идва акселерометъра, който не е в списъка ми на минималните характеристики, но е добра придобивка. А, да не забравяме и мултитъч на дисплея :) Не че е нещо особено, но явно е необходим за някои от функционалностите на телефона. Интерсното е, че не поддържа Mobile JAVA. Не че съм го използвал на сегашния ми, но все пак ... има и добри JAVA приложения :) Да не забравяме и големият избор на приложения за Андроид в Market-а

За съжаление, цена на Sony Ericsson XPERIA pro все още няма обявена, но пусково ще е около 400-500€ по скромното ми мнение. До 2-3 месеца след това ще си го взема за под 1к лв., както направих и със сегашният ми Sony Ericsson XPERIA X1 (който въпреки разните му дефекти, като първи от серията, все още ми е на сърцето).

Последна промяна на Събота, 07 Януари 2012 21:43

Подобни статии (по етикети)

20 коментара

Leave a comment