Щедър PageRank update

от Ангел Евтимов Понеделник, 27 Юни 2011 19:21
10/10(1 гласа)

Днес около обед, бях много приятно изненадан, след като разбрах че е имало основен PR ъпдейт от форума на WebmasterBG. Ведна последва пускането на SeoQuake и отварянето на фирменият ни сайт за уеб дизайн - webnotize.me. И какво да видят очите ми? Шестицата се мъдреше в горният ляв ъгъл на браузъра, докато аз се пулех и се чудех от какъв пък зор 6-ца? Вярно, че преди това имаше PR5, поради обективни причини, но чак пък PR6? Още по-голям шах бях, когато отворих друг от сайтовете ни с PR5 - социалната мрежа за студенти - www.campus.bg. Резултата от SeoQuake baр-a мога да сравня с една сравнително известна чалга песен в която се пее - шест, шест, шест. Вече не знаех какво се случва. Виках си - това е невъзможно, нещо се е сбъглясал инструмента, след което последва проверка от няколко сайта и резултата бе същия. Ха сега си представете същата реакция, само че на още 4 сайта!?!? Включително и личният ми SEO блог (да, този :))! Съдейки по коментарите във SEO форума, доста хора са получили щедри PageRang-ове от Google :)

Общо взето резулта е:

 • 6 сайта с PR6 /тук не е включен и PR6 на webnotize.me/optimizacia/seo-optimizacia, който от скоро се намира и редиректва на нов адрес webnotize.me/seo с N/A
 • 2 сайта с PR5
 • 10 сайта с PR4
 • ~15 сайта с PR2-PR3

като по-голямата част от него е положителен. Има и няколко спада от PR5 -> PR0 и PR4 -> PR2, но на фона на останалото съм склонен да го прежаля :) Клиентските не съм ги гледал, повечето са с PR1 - PR4 :)

По-сериозно внимание може да се обърне на директория LinkNotize, която също е хванала 6-ца и директория за статии и гост блогване - GoodLinq, която е хванала PR4.

Сега очаквам и July-ския ъпдейт на OpenSiteExplorer

Едит: също очаквам и неистов SPAM от коментари в блога ми, но за това предвидливо пуснах нови правила преди около два месеца. Радвайте се, че има поле за сайт и че не съм го премахнал, както много други колеги от бранша направиха, така че очаквам смислени коментари

Последна промяна на Вторник, 28 Юни 2011 16:17

11 коментара

 • Връзка към коментара Ален Вторник, 22 Ноември 2011 10:09 публикуван от Ален

  Добре де само аз ли съм преебан ... строших се да пускам линкове 6 месеца по 2-3 на ден и накрая от 1 си останах на 1 .. Пфу ебаси каръщината ;/ Явно ще се чака некст.

 • Връзка към коментара Янислав Илиев Неделя, 06 Ноември 2011 08:13 публикуван от Янислав Илиев

  Радвам се, че си получил тези високи оценки за сайтовете си. Някой знае ли нещо кога ще бъде следващия PR ъпдейт? Знам, че по принцип не се оповестява, но понякога се случва някой да е дочул нещо?

 • Връзка към коментара Daniel Понеделник, 11 Юли 2011 13:29 публикуван от Daniel

  Определено сериозно покачване беше.

 • Връзка към коментара Христо Андреев Събота, 02 Юли 2011 18:12 публикуван от Христо Андреев

  Според мен идеята на този PR update е да срине продажбата на линкове, или поне цената им ;)

 • Връзка към коментара Анатолий Симоенов Събота, 02 Юли 2011 06:41 публикуван от Анатолий Симоенов

  Здравейте, и аз останах приятно изненадан от този ъпдейт. Даже не ми се повярва, все пак от 1 на 4 си е добре. Изобщо не го очаквах. Но и аз имам някакви съмнения, че на следващия ъпдейт ще е обратното. Зависи колко скоро ще е следващия.

 • Връзка към коментара Katsarov Четвъртък, 30 Юни 2011 15:22 публикуван от Katsarov

  Щедър и то доста ... !

 • Връзка към коментара Ангел Сряда, 29 Юни 2011 19:36 публикуван от Ангел

  Tой rfi-то ти снабди всичко живо с 6-ци :) Голяма бомба излезе този домейн :)

 • Връзка към коментара Калин Сряда, 29 Юни 2011 18:59 публикуван от Калин

  И мен направо ме позлати, сигурно имам към 30 пр6 сайта :))

 • Връзка към коментара Ангел Вторник, 28 Юни 2011 16:13 публикуван от Ангел

  @Евгени, възможно е, предвид че идва с голямо закъснение при нас този ъпдейт :) Нормално е да има подозрения, предвид тези поощрения :)

 • Връзка към коментара Евгени Йорданов Вторник, 28 Юни 2011 11:16 публикуван от Евгени Йорданов

  Ами... при мен не беше чак толкова щедър, но все пак оценката не е никак лоша. И аз очаквам изненадите, споменати от Петър в предишния коментар.

 • Връзка към коментара Петър Понеделник, 27 Юни 2011 21:56 публикуван от Петър

  Той наистина си е щедър, но пък подозирам , че ще има неприятни изненади на следващия ;).

Leave a comment