Приложения за Андроид

от Ангел Евтимов Събота, 07 Януари 2012 18:41
10/10(2 гласа)
Приложения за Андроид

След като наскоро си закупих Sony Ericsson Xperia PRO и аз вече съм горд притежател на Андроид (2.3.4). Все пак бяха празници и не се въздържах да не се разделя с 590лв. да си закупя нова джаджа :) Поради популярността на мобилната ОС, смятам че ще е добре да се възползвам от търсенето и за целтa ще споделя няколко интересни приложения за Андроид, които имам инсталирани на телефона ми.

Ето и моите приложения за Андроид (2.3.4):

 1. spb-shell-3dSPB Shell 3D - един много добър лаунчер за мен, който използвах още на старата си Xperia X1 с WM 6.1. с тази разлика, че версията за Андроид е на светлинни години по-напред. Струва си 15$ които изхарчих. Изисква версия на Андроид 2.1+, а последния му релийз е от 22 Декември, 2011г. Има версия и за Symbian.
 2. Mobi Bank - използва GPS сигнала на телефона и ти показва банкоматите на конкретна банка около теб. Много полезно приложение за Андроид, ако се намираш в град, който не познаваш.
 3. BGCN TV - телевизор за вашият телефон. Каналите вървят добре и през 3G интернет. За момента са: БНТ, BTV, NOVA, TV7, EBF, TV Европа, CITY TV, MAD TV, Балканика, Fiesta и Super 7.
 4. Flashlight HD LED - фенерче, което може да използва както светкавицата, така и дисплея на телефона
 5. Photoshop Express - много полезно приложение за Андроид, тези като мен, които се занимават с уеб
 6. Printer Share - за принтиране на документи, снимки и прочие. Трябва да сте в една мрежа с принтер устройството.
 7. Team Viewer - може би наистина едно от най-полезните приложеня за Андроид. На Нова Година ми свърши чудесна работа, след като си бях забравил мишката, а touch pad-а ми не работи след инцидент с вино.
 8. iGO (изисква регистрация) - тук вече ми се наложи да ползвам нещо хаквано/краквано. Една от най-добрите навигации за мен. Същата използвах и на старата ми Xperia X1.
 9. Bulgarian keyboard 2 - името говори само за себе си. Спокойно може да си изключите стандартната. Поддържа се и за хардуерна клавиатура (каквато има моя), като смяната на bg/en става с Shift+Space; Щ = с+х+т; Ш = с+х; Я = @ (поне на моя). Все още не съм изпробвал приложения като SlideIt, Swype и др.
 10. Браузъри - имам инсталирани почти всички мобилни браузъри (Firefox, Skyfire, Opera Mini/Mobile, Dolphin Mini/HD, Maxton и стандартния Android браузър). За съжаление нямам по-продължителни впечатления за това кой е по-добър, но ми направи впечатление, че Firefox ми показва най-точната локация с HTML5 и Google Maps
 11. Приложения за Андроид като Facebook, YouTube, Skype и Foursquare дори няма да ги споменавам. Предполагам всеки един ги има инсталирани :)
 12. AndroZip - отваря архиви (ZIP, RAR, TAR, GZIP, BZIP2)
 13. ES File explorer - т.к. Андроид не върви с вграден file explorer, ми се наложи да инсталирам този. Защо точно този, ще видите в следващото приложение.
 14. SMS Backup & Restore - с това приложение си импортнах SMS-ите от старата Xperia X1. ES File Explorer е едно от приложенията, които поддържа за да се имортне .xml файла. За експортване на SMS от Windows Mobile 6.1 четете тук

Ще поддържам темата, като се сдобия с нови интересни приложения за Андроид.

Ако пък сте си root-нали телефона и искате да си инсталирате някой ROM, тук може да прочетете как да инсталирате популярния CyanogenMod, на който скоро ще излезе версия и с Андроид ICS (4.0)

Последна промяна на Четвъртък, 12 Април 2012 12:11

23 коментара

 • Връзка към коментара seo Георги Стефанов Вторник, 04 Септември 2012 16:20 публикуван от seo Георги Стефанов

  Бих добавил безплатно мобилно приложение Речник за Андроид http://goo.gl/rm1qR

 • Връзка към коментара Нико Четвъртък, 16 Август 2012 18:07 публикуван от Нико

  Има много страхотни приложения за Android. Ето това например е мобилно приложение, което превежда в реално време печатни думи и фрази http://markerlessar.com/tourism/word-lens-augmented-reality-mobile-translator

 • Връзка към коментара Боби Вторник, 26 Юни 2012 16:18 публикуван от Боби

  Тествах Bulgarian Keyboard 2 , но да ви кажа 1-вата версия ми е много по-удобна.

 • Връзка към коментара V.Georgiev Понеделник, 25 Юни 2012 07:33 публикуван от V.Georgiev

  И аз бяха от известно време със Sony Ericsson Xperia PRO , но реших да го сменя за Iphone 4... и сега вече си блъскам главата що ми трябваше да махна Андроида. Сега пак се оглеждам за нещо с андроид, но този път сем се насочин към HTC

 • Връзка към коментара Ели Понеделник, 11 Юни 2012 21:15 публикуван от Ели

  Честита придобивка... макар с доста закъснение :)

  И аз наскоро реших да се разделя с известна сума пари и да си купя нов телефон.

  Дилемата беше голяма. Дали да си купя новият IPhone или да се доверя на съвета на колегите и да си купя Android базиран смартфон - е колегите победиха и вече съм горда собственичка на Samsung Galaxy S2, не успях да дочакам S3, но в общи линии това пък ми спести малко парички.

  За момента не ползвам много приложения, понеже ползвам телефона основно за работа, но смея да твърдя, че си заслужаваше всеки лев.

  Вече не ми е необходимо да вадя от колата всеки път таблета, за да проверя нещо набързо и макар, че в началото ми се струваше доста голям, телефона ми е адски одобрен.

 • Връзка към коментара Деян Петък, 08 Юни 2012 15:34 публикуван от Деян

  Здрасти, Деяна :) много хубаво име имаш. Но нали не мислиш, че при другите операционни системи има по-малко проблеми, отколкото при Андроид? Windows-а например може да ти скъса нервите. 7-инчовия Samsung Galaxy Tab също е с Андроид, дали ако си го купя ще съм доволен?

 • Връзка към коментара Димитър Новоселски Четвъртък, 03 Май 2012 17:14 публикуван от Димитър Новоселски

  Всички отиват направо в телефончето ми. Благодаря

 • Връзка към коментара Ралица Сряда, 02 Май 2012 15:16 публикуван от Ралица

  Много полезен списък. Най - ми харесва приложението за банкоматите.

 • Връзка към коментара Светослав Вторник, 01 Май 2012 09:21 публикуван от Светослав

  Това приложение, дето показва банкоматите направо разбива! Най ми допада!

  Team Viewer наистина е много полезно!

 • Връзка към коментара Георги Сряда, 25 Април 2012 07:37 публикуван от Георги

  Андроида набира все по-висока скорост в обхващането на мобилния пазар. Това не е случайно, защото комюнитито се разраства сериозно, програми има за всякакви немислими работи, което е огромен плюс.
  За мен от гореизброените програми, тези с най-голямо значение за мен са:
  TeamViewer, iGo, BG Keyboard.

 • Връзка към коментара Димитър Вторник, 10 Април 2012 19:42 публикуван от Димитър

  Не знаех, че има Teamvier за андроид, благодаря, че сподели

 • Връзка към коментара Ина Понеделник, 09 Април 2012 11:14 публикуван от Ина

  Какво мислите за Samsung galaxy active. Клипчетата, които гледах в интернет са доста впечатляващи - бой с чук, снимки под вода ... Искам телефон с андроид, но да е корав.

 • Връзка към коментара Жени Четвъртък, 05 Април 2012 11:03 публикуван от Жени

  Това с банкоматите е направо страхотна идея, а виждат ли се на коя банка са банкоматите?

 • Връзка към коментара Юлиян Димитров Събота, 31 Март 2012 18:43 публикуван от Юлиян Димитров

  Много полезен списък. Благодаря! :)

 • Връзка към коментара Ивайло Сряда, 28 Март 2012 12:29 публикуван от Ивайло

  Страшно съм надъхан да си взема едно HTC wildfire S ама не им падат цените на пустите телефончета... иначе първата ми работа ще е да източа всичко фрее от андроид маркета :D

  Май не видях някой да е отговорил на човека с първия въпрос това са QR баркодове напиши в гоогле ще ти излезе приложение с което се четът.

Leave a comment