0/10(0 гласа)

Abso'fuckin brilliant!

Inception / Гензис poster/плакат

Първо искам да отбележа, че това далеч не е ревю на филма. Просто съм все още развълнуван от него и не мога да скрия вълненията си. Мога да кажа, че 14-те лева похарчени за билет на предпремиера в кино "Арена" са повече от добре заслужени! Вероятно същото смятат и потребителите в IMDB, които до момента са оценли филма с 9.4/10 и е №3 в top250 в ранклистата. Освен това, приходът, който възлиза над $60 млн. за "opening weekend", като се има на предвид че в САЩ е още следобед е достатъчно мерило за качеството на филма (макар и това лято да имаше доста по-тъпи филми със сравнително висок приход). По подобен начин, Inception / Генезис може да бъде сравнен само с The Dark Knight / Черният рицар, който е на същият режисьор и имаше подобни резултати в началото (като изключим приходите, които в щатите възлизаха на повече от $160 млн. по смътни спомени и държи рекорда за най-много приходи в САЩ).

В подробности за историята на филма няма да се впускам. Колкото по-малко знаете, толкова повече ще ви хареса Inception / Генезис. Макар че знаех достатъчно и въпреки всичко ми направи страхотно впечатление. Филмът е почти перфектен от всякъде - кинематографията, саундтрак, актьорска игра, режисура ... и най-вече сценарий! Някъде бях чел, че е отнело 8 години на Кристофър Нолан за да изпипа сценария и мисля, че отделеното време си заслужава! Смятам, че с този филм Нолан най-накрая ще спечели някой Оскар - или за режусира, или за оригинален сценарий, или за най-добър филм на годината (освен ако не спечели отновно някоя военна драма). А за актьорска игра, вузлани ефекти, някоя от категориите за музика, и кинематография също може да има номинации. Лео отдавна е доказал, че вече не е онзи тинейджър от Титаник, към когото голяма част от критиците хвърляха критики в продължение на доста години.

Inception

Толкова от мен. Съветвам ви да отидете на кино и да се наслаждавате пълноценно на филма! Ако след това сте на моето дереже - т.е. вълненията от Inception / Генезис ви държат все още, можете да хвърлите око на този комикс "The Cobol Job", пуснат официално от Warner Bros., който разказва историята, точно преди да започне филма.

Последна промяна на Неделя, 18 Юли 2010 18:32

1 коментар

Leave a comment